OM FLYGSKOLA

SFKs flygskola består dels av Ultralätt UL-B utbildning men även PPL utbildning genom vårt samarbete med South Sweden School of Aeronautics.

Vår huvudinriktning för vår skolverksamhet är flygutbildning för Ultralätta roderstyrda sportflygplan, så kallad UL-B.
UL-B som flygplansklass har blivit otroligt populärt under de senaste 15 åren och är den del av privatflyget som växer och har utvecklats mest.
Detta beror till stor del på de klart lägre kostnaderna för piloter, flygplansägare och skolor att flyga, äga, driva samt underhålla flygplan i UL-klassen

Flygplanen är säkra och moderna i sin konstruktion och har all den senaste utrustning som stöd för piloten under flygning.
Säkerhet är högt prioriterad inom UL flyget och många UL-B flygplan kan erbjuda inbyggda räddningsskärmar för flygplanet som en extra säkerhet om alla andra möjligheter är förbrukade vid ett krisläge.
Våra UL flygplan är givetvis utrustade med räddningsskärm.

Våra lärare har lång erfarenhet och har oftast en gedigen bakgrund från PPL och har många timmar loggade i sina böcker. Allt för ge dig som elev hos oss en trygghet och förtroende för vår utbildningsverksamhet och lärare.

Utbildning består både av teoriutbildning och flygutbildning.
Oftast så läser våra elever de olika teoriblocken parallellt med praktisk flygutbildning.

Vi kan erbjuda teoriutbildning dels i ett lite högre tempo för motiverade elever genom vårt samarbete med South Swedish School of Aeronautics. Men genom samarbete med andra flygklubbar så kan vi även erbjuda teoriutbildning i ett lite långsammare tempo för de elever som behöver mer tid för att inhämta nya kunskaper i nya ämnen.

Efter teori delen är klar så får eleven skriva prov för att visa sina kunskaper och bli godkänd. 

Har du frågor om pilotutbildning eller vår flygskola skicka ett mail med dina frågor till skola@skanesflygklubb.seNYHETER

Vädret Eslöv

Email: sfk(at)skanesflygklubb.se | Tele/mob: +46 (0)734-220301 | Hangar: Eslövs Flygplats